Vakuudellinen kulutusluotto - Kilpailuta kulutusluotto vakuuksilla tai ilman!

Kilpailuta vakuudellinen kulutusluotto usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Voit saada kulutsluottotarjouksia jos olet vähintään 18-vuotias, sinulla säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Kilpailuta vakuudellinen kulutusluotto Lainankilpailutus.comin avulla

Lainankilpailutus.comin avulla voit kilpailuttaa vakuudellisen kulutusluoton helposti ja nopeasti. Tarjolla on lainasummia välillä 1000 € – 60 000 €, ja voit hakea niitä joko yksin tai yhteishakijan kanssa. Laina-aika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä, mikä mahdollistaa juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainaratkaisun löytämisen.

Luoton hakeminen Lainankilpailutus.comin kautta on yksinkertaista. Täytät vain hakemuksen, ja saat luottopäätöksen heti. Lainasumma maksetaan tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään muutaman päivän sisällä.

Lainojen tarjottava nimelliskorko vaihtelee välillä 4% – 20 %, joten kilpailuttamalla löydät helposti edullisimman vaihtoehdon. Lainankilpailutus.comin palvelu ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa vertailla eri tarjouksia ja valita niistä parhaan.

Lainankilpailutus.comin avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse itse kierrellä eri pankkien ja rahoituslaitosten sivustoja vertailemassa lainoja. Lainankilpailutus.com hoitaa vertailun puolestasi ja voit luottaa siihen, että saat tietoosi markkinoiden kilpailukykyisimmät tarjoukset.

Kun tarvitset vakuudellisen kulutusluoton, älä epäröi hyödyntää Lainankilpailutus.comin helppoa ja nopeaa palvelua. Näin varmistat, että saat parhaan mahdollisen rahoitusratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Mitä vakuudellinen kulutusluotto tarkoittaa?

Vakuudellinen kulutusluotto on laina, joka myönnetään sinulle ostosten, kuten kodinkoneiden, lomamatkojen tai muiden suurempien hankintojen rahoittamiseen. Tämän tyyppisessä lainassa vaaditaan vakuus, joka voi olla esimerkiksi asunto, auto tai muu omaisuus. Vakuus kattaa lainanantajan riskin, jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin.

Vakuudellista kulutusluottoa hakiessasi sinun tulee olla tietoinen seuraavista asioista:

 1. Lainan korko: Vakuudellisten kulutusluottojen korot ovat yleensä alhaisempia kuin vakuudettomien lainojen, sillä vakuus pienentää pankin riskiä. Korko voi kuitenkin vaihdella lainanantajasta riippuen.
 2. Lainan takaisinmaksuaika: Laina-aika on sovittu ajanjakso, jonka kuluessa sinun tulee maksaa lainasi takaisin. Yleensä vakuudellisen kulutusluoton takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta, mutta se voi vaihdella lainasummasta ja omista maksuvalmiuksistasi riippuen.
 3. Vakuuden arvo: Vakuuden arvon tulee kattaa lainasumma sekä mahdolliset kulut, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin. Vakuuden arvoon vaikuttavat muun muassa omaisuuden ikä, kunto, sijainti ja markkina-arvo.

Vakuudellisen kulutusluoton hakeminen on usein monivaiheinen prosessi. Tässä prosessissa sinun tulee:

 • Valita lainantarjoaja, joka tarjoaa sinulle sopivan lainan koron, takaisinmaksuajan ja vakuustyyppien suhteen.
 • Hakea vakuudellista kulutusluottoa lainantarjoajan verkkosivuilla tai konttorissa. Hakemuksen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa haluamasi lainasumma, takaisinmaksuaika, vakuustyypit, omat tulotiedot sekä muut tarvittavat tiedot.
 • Odottaa lainapäätöstä. Lainantarjoajat tarkastavat hakemuksesi ja tekevät tarvittavat luottotarkastukset ennen päätöksen tekemistä. Päätös voi kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin.
 • Allekirjoittaa lainasopimus ja siten hyväksyä lainaehdot. Tämän jälkeen laina maksetaan tilillesi ja voit käyttää sitä haluamiisi hankintoihin.

Muistathan harkita lainantarpeesi huolellisesti ja vertailla eri lainantarjoajien ehtoja, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan vakuudellisen kulutusluoton.

Mistä vakuudellinen kulutusluotto kannattaa hakea?

Vakuudellinen kulutusluotto on loistava vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta suurempiin hankintoihin, kuten kodin remonttiin tai auton ostoon. Koska lainan saaminen edellyttää vakuutta, korko on yleensä edullisempi kuin vakuudettoman lainan. Seuraavassa kerrotaan, mistä vakuudellinen kulutusluotto kannattaa hakea.

Pankit: Useimmat perinteiset pankit tarjoavat vakuudellisia kulutusluottoja. Pankkien etu on usein niiden luotettavuus ja pitkä historia, joten voit olla varma, että asiointi sujuu suunnitellusti. Pankit voivat myös tarjota kilpailukykyisiä ehtoja, kuten alhaisempia korkoja, joten kannattaa varmasti vertailla eri pankkien tarjontaa. Yleisimpiä pankkeja, jotka tarjoavat vakuudellisia kulutusluottoja, ovat esimerkiksi:

 • Nordea
 • OP
 • Danske Bank
 • S-Pankki

Rahoitusyhtiöt: Myös rahoitusyhtiöt, kuten Svea, Santander ja Bank Norwegian, tarjoavat vakuudellisia kulutusluottoja. Rahoitusyhtiöt voivat olla joustavampia lainaehtojen ja vakuuksien suhteen, joten ne voivat sopia paremmin erityistilanteisiin. Vertaile siis myös rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia, jotta löydät sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Lainan hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa, sillä useimmat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat verkkohakemuksia. Muista kuitenkin vertailla eri lainantarjoajien korkoja, kuluja ja ehtoja, jotta saat parhaan mahdollisen lainan. Käytä apunasi digitaalisia työkaluja, kuten lainavertailusivustoja, joiden avulla voit löytää edullisen ja sopivan vakuudellisen kulutusluoton tarpeisiisi.

Vakuudeton kulutusluotto vai vakuudellinen laina?

Kun harkitset lainan ottamista, yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka sinun on tehtävä, on valita vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen laina. Ero näiden kahden välillä voi vaikuttaa merkittävästi lainan kustannuksiin, ehtoihin ja prosessiin. Luodaanpa vertailu näiden kahden lainatyypin välillä.

Ensinnäkin ymmärretään, että vakuudeton kulutusluotto on laina, jossa lainanantaja ei vaadi vakuuksia lainasumman turvaamiseksi. Toisaalta vakuudellinen laina edellyttää jonkinlaista vakuutta, kuten asuntoa, autoa tai muita arvokkaita esineitä, jotta lainanantaja voi periä velan takaisin, jos et pysty maksamaan lainaa.

Tässä on muutamia keskeisiä eroja näiden kahden lainatyypin välillä:

Ero Vakuudeton kulutusluotto Vakuudellinen laina
Vakuus Ei vaadita Vaaditaan
Korko Yleensä korkeampi Yleensä matalampi
Lainan määrä Yleensä pienempi Yleensä suurempi
Laina-aika Lyhyempi Pitempi

Korko ja laina-aika ovat kaksi tärkeintä tekijää, jotka sinun on otettava huomioon päätöksenteossa. Vakuudettomissa kulutusluotoissa korot ovat usein suhteellisen korkeammat, koska lainanantaja ottaa suuremman riskin antaessaan rahaa ilman vakuuksia. Toisaalta vakuudellisten lainojen korot ovat yleensä alhaisemmat, koska lainanantaja on suojattu lainan takaisinmaksun varalta vakuuden avulla.

Lainan määrä on toinen tekijä, joka eroaa näiden kahden lainatyypin välillä. Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainan määrät ovat tavallisesti pienempiä, koska ne on suunniteltu lyhytaikaisiin ja keskisuuria hankkeisiin, kuten lomamatkoihin tai kodinkoneiden hankkimiseen. Vakuudellisissa lainoissa suuremman lainan määrän saaminen on yleensä helpompaa, koska lainanantaja on turvattu vakuuksilla, mikä tekee niistä sopivia suurille hankkeille, kuten asunnon ostoon tai remonttiin.

Lopuksi, muista ottaa huomioon henkilökohtaiset taloudelliset tarpeesi ja arvioida kykyäsi maksaa laina takaisin ennen lopullista päätöstä. Vakuudeton kulutusluotto voi olla parempi vaihtoehto, jos et halua sitoutua vakuuksia tai tarvitset vain pienemmän lainan lyhyeksi ajaksi. Vakuudellinen laina voi olla houkuttelevampi, jos tarvitset suuren lainan ja sinulla on pantattavissa olevaa omaisuutta.

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali on se korko, jonka pankki tai muu rahoituslaitos lisää peruskorkoon. Se kuvastaa sitä, kuinka suuri riski luotonantajalle on tarjota sinulle vakuudellista kulutusluottoa. Tässä osiossa kerromme sinulle, miten vakuudellisen kulutusluoton marginaali määritellään ja millaisia tekijöitä voit ottaa huomioon sen arvioimisessa.

Ensimmäisenä sinun tulee ymmärtää, että vakuudellisen kulutusluoton marginaali vaihtelee tapauskohtaisesti. Se voi riippua esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

 • Luottoriski: Oletko matalan vai korkean luottoriskin asiakas? Luottokelpoisuutesi vaikuttaa marginaaliin, ja parempi luottohistoria voi johtaa alhaisempaan marginaaliin.
 • Vakuuden tyyppi: Mikä on vakuutesi arvo? Miten helppo se on muuttaa rahaksi? Asuntovakuudella voit usein saada paremman marginaalin kuin esimerkiksi talletuksilla tai arvopapereilla.
 • Luottosumma ja takaisinmaksuaika: Miten suuri laina on kyseessä ja kuinka nopeasti aiot maksaa sen takaisin? Yleensä isommat lainasummat ja lyhyemmät takaisinmaksuajat voivat johtaa alhaisempaan marginaaliin.

On tärkeää korostaa, että lainatarjouksia kannattaa vertailla. Voit pyytää tarjouksia useilta rahoituslaitoksilta ja näin varmistaa, että saat parhaan mahdollisen marginaalin ja edullisimman luoton. Muista kuitenkin olla realistinen omien taloudellisten mahdollisuuksiesi suhteen, äläkä hae enempää lainaa kuin pystyt maksamaan takaisin.

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali on vain yksi osa kokonaiskustannuksia, ja sinun tulee huomioida myös muut kulut, kuten:

 • Perustamiskulu eli palkkio, jonka maksat lainan saadessasi.
 • Tilinhoitomaksut kuukausittaiset hallinnointikustannukset.
 • Mahdolliset ennenaikaisen takaisinmaksun kustannukset mikäli päätät maksaa lainan pois ennen sovittua aikaa.

Ota siis huomioon kaikki nämä tekijät, kun vertailet vakuudellisia kulutusluottoja ja niiden marginaaleja. Tässä on hyödyllinen muistilista avuksesi:

 • Selvitä oma luottokelpoisuutesi ja käytettävissä olevat vakuudet.
 • Vertaile eri rahoituslaitosten tarjouksia.
 • Tarkastele kokonaiskustannuksia eli huomioi sekä marginaali että muut kulut.
 • Ole realistinen omien taloudellisten mahdollisuuksiesi suhteen.

Toivomme, että tämä osio auttaa sinua ymmärtämään vakuudellisen kulutusluoton marginaalin merkityksen ja miten voit vaikuttaa siihen eri tekijöiden avulla.