Pankin vaihto mielessä? Näillä vinkeillä vaihdat pankin parempaan!

Lue alhaalta vinkit pankin vaihtoon. Voit myös halutessasi kilpailuttaa lainaa usean pankin kesken ja tiedät mikä palvelussamme mukana oleva pankki tarjoaa sinulle lainaa parhalla korolla.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Pankin vaihto: Helppo opas uuden pankin valintaan

Pankin vaihto voi olla hyödyllistä monista syistä, kuten parempien palveluiden, alhaisempien maksujen tai henkilökohtaisemman palvelun saamiseksi. Tässä osiossa käydään läpi pankin vaihtamiseen liittyviä seikkoja ja annetaan sinulle tietoa siitä, miten voit tehdä sen sujuvasti ja vaivattomasti.

Ennen pankin vaihtamista on tärkeää, että arvioit nykyisen pankkisi tarjoamat palvelut ja vertaat niitä kilpaileviin pankeihin. Seuraavassa on muutama tekijä, joita kannattaa tarkastella:

 • Asiakaspalvelu
 • Maksut ja korot
 • Sähköiset palvelut ja pankkisovellukset
 • Käyttötilit ja pankkikortit
 • Säästötilit
 • Lainat ja luotot
 • Sijoittaminen

Samalla on hyvä miettiä, kuinka tärkeää sinulle on esimerkiksi pankin ekologisuus tai eettisyys. Lisäksi harkitse, onko sinulle tärkeämpää saada palvelua suomeksi vai onko englanninkielinen palvelu riittävä.

Kun olet arvioinut eri pankkien tarjoamat palvelut, seuraava askel on uuden pankin valinta. Valitsemasi pankin kanssa käydään läpi pankin vaihtoon liittyvät toimenpiteet, kuten uusien tilitietojen päivittäminen, vanhan tilin sulkeminen ja suoraveloitusten siirto. Tämä prosessi voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

Pankin vaihtamiseen liittyy muutamia tärkeitä asioita, jotka on hyvä muistaa:

 1. Informoi työnantajaasi, verottajaa ja muita säännöllisiä maksajia uusista tilitiedoistasi.
 2. Tee lista kaikista niistä laskuttajista, joilta sinulle saapuu laskuja suoraveloituksella, ja ilmoita heille uusista tilitiedoistasi.
 3. Tarkista, että pankkisi sovellus on päivitetty uuden pankin sovellukseen.
 4. Säilytä vanha pankkikorttisi, kunnes uusi kortti saapuu ja vanha tilisi on suljettu.

Pankin vaihtaminen ei ole monimutkaista, mutta se edellyttää hieman suunnittelua ja aikaa. Asianmukaisella suunnittelulla ja hyvällä yhteistyöllä uuden pankin kanssa saavutat nopeasti sujuvan pankkisuhteen ja voit nauttia uusista palveluista ja eduista.

Pankin vaihtamisen prosessi

Pankin vaihtaminen voi tuntua monimutkaiselta prosessilta, mutta se voidaan toteuttaa helposti ja vaivattomasti noudattamalla tiettyjä vaiheita. Tässä osiossa käsitellään pankin vaihtamisen prosessia ja kuinka sitä voidaan tehdä verkossa seuraavissa alaotsikoissa: Pankin vaihdon vaiheet ja Pankin vaihto verkossa.

Pankin vaihdon vaiheet

Pankin vaihtaminen koostuu useista vaiheista, joiden avulla voit siirtää kaikki tarpeelliset tiedot ja varat uuteen pankkiin.

 1. Valitse uusi pankki: Tutki eri pankkien tarjoamia palveluita ja etuja. Valitse itsellesi sopivin pankki.
 2. Avaa tili uudessa pankissa: Mene uuden pankin konttoriin tai avaa tili verkossa uuden pankin verkkosivustolla. Tarvitset henkilötiedot ja henkilökohtaiset tunnisteet tätä varten.
 3. Siirrä varat uudelle tilille: Siirrä varat vanhalta tililtäsi uudelle tilillesi.
 4. Ilmoita työnantajalle pankin vaihdosta: Jotta palkka ohjautuu oikealle tilille, ilmoita työnantajalle uuden tilin tiedot.
 5. Kytke suoraveloitukset ja e-laskut uudelle tilille: Vaihda suoraveloitusten ja e-laskujen tilitiedot uuden tilisi tietoihin.
 6. Sulje vanha tili: Käy vanhan pankin konttorissa tai sulje tili verkossa.

Pankin vaihto verkossa

Pankin vaihtaminen verkossa on yhä yleisempää, ja suurin osa pankeista tarjoaa mahdollisuuden avata uusi tili ja tehdä pankin vaihto verkossa.

 1. Valitse uusi pankki: Tutki eri pankkien tarjoamia palveluita ja etuja, ja valitse sinulle sopivin pankki.
 2. Avaa tili verkossa: Voit avata tilin verkossa suoraan uuden pankin verkkosivustolla. Tarvitset henkilötiedot ja henkilökohtaiset tunnisteet tätä varten.
 3. Siirrä varat verkkopankin avulla: Voit siirtää varat vanhalta tililtäsi uudelle tilillesi verkkopankin avulla.

Pankin vaihto kokemuksia

Asiakkaiden kokemukset

Useat asiakkaat ovat kertoneet myönteisiä kokemuksia pankin vaihtamisesta. Monille se on tuonut merkittäviä säästöjä koroissa ja palvelumaksuissa, mikä on vaikuttanut positiivisesti heidän talouteensa. Joillekin pankin vaihto on taas antanut mahdollisuuden saada parempaa asiakaspalvelua ja henkilökohtaisempaa lähestymistapaa. Tässä on joitakin yleisiä kokemuksia:

 • Säästöt: Asiakkaat ovat huomanneet säästävänsä rahaa korkoihin ja palkkioihin liittyvissä kuluissa.
 • Asiakaspalvelu: Monet ovat kokeneet pankin vaihdon myötä parantuneen asiakaspalvelun ja yksilöllisemmän lähestymistavan.
 • Digitaaliset palvelut: Pankin vaihto on avannut ovet uusille, innovatiivisille digitaalisille palveluille, jotka tekevät arkipäivän raha-asioista helpompia ja sujuvampia.

Pankin vaihdon edut

Pankin vaihtamisella on useita etuja, jotka voivat parantaa sinun kokemuksiasi pankkipalveluista. Tässä on erilaisia etuja, joita pankin vaihto voi tarjota:

 1. Kilpailukykyisemmät korot: Vaihtamalla pankkia voi löytää edullisempia laina- ja säästötilikorkoja.
 2. Paremmin sopivat palvelut: Eri pankit tarjoavat erilaisia palveluja, joten pankin vaihtaminen voi auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat palvelut ja tuotteet.
 3. Uudet digitaaliset ominaisuudet: Pankkien välillä voi olla eroja sen suhteen, millaisia digitaalisia palveluita ne tarjoavat. Vaihtamalla pankkia voit mahdollisesti saada käyttöösi uudempia ja parempia digitaalisia palveluita.
 4. Yleinen tyytyväisyys: Lopuksi, pankin vaihtaminen voi parantaa yleistä tyytyväisyyttäsi pankkipalveluihin, kun saat parempaa palvelua ja säästät rahaa.

Näin ollen pankin vaihtaminen voi olla hyödyllistä monella tapaa. On tärkeää tehdä taustatutkimusta, vertailla eri pankkien tarjouksia ja löytää pankki, joka vastaa parhaiten sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Kilpailuta lainaa useilta pankeilta ennen pankin vaihtoa

Lainankilpailutus.comin avulla voit kilpailuttaa lainaa 1 000 € – 60 000 € yksin tai yhteishakijan kanssa 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Luottopäätös tulee heti, ja lainaa saa tilille jopa samana päivänä, mutta viimeistään muutaman päivän sisällä. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4% – 20 % välillä.

Miksi kilpailuttaa laina?

Kilpailuttamalla lainaa ennen pankin vaihtoa:

 1. Tiedät, mikä pankki tarjoaa sinulle parhaat lainaehdot
 2. Saat edullisimman koron
 3. Vältät turhat ylimääräiset kustannukset

Kilpailuttamalla lainaa säästät rahaa pitkällä aikavälillä, sillä löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Miten kilpailuttaa laina?

Noudata seuraavia vaiheita kilpailuttaaksesi lainan ennen pankin vaihtoa:

 1. Käy osoitteessa Lainankilpailutus.com
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti
 3. Odota luottopäätöstä
 4. Vertaile saamiasi lainatarjouksia
 5. Valitse sinulle sopivin lainaehdot ja korot tarjoava pankki

Muista, että kilpailuttamalla lainaa useilta pankeilta voit löytää itsellesi parhaat ehdot ja säästää rahaa pankin vaihtamisen yhteydessä.