Asuntolaina - Kilpailuta asuntolainan korko!

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuta asuntolainan korko usean pankin kesken. Voit kilpailuttaa asuntolainaa 500 000 € asti 1 - 30 vuoden laina-ajalla.

Asuntolaina

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Asuntolainan korko kannattaa kilpailuttaa

Asuntolainan korko vaihtelee pankista toiseen ja ajankohdasta riippuen. Tämän vuoksi on tärkeää kilpailuttaa asuntolaina eri pankkien kesken. Lainankilpailutus.com-palvelu auttaa sinua kilpailuttamaan asuntolainasi helposti ja nopeasti. Voit kilpailuttaa jopa 500 000 € asuntolainaa 1 – 30 vuoden laina-ajalla.

Keskimääräinen asuntolainan korko

Keskimääräinen asuntolainan korko vaihtelee ja on hyvä muistaa, että keskimääräinen korko ei välttämättä kerro sinulle juuri sinun tilanteeseesi sopivinta korkoa. Vertailemalla eri pankkien tarjouksia voit löytää itsellesi edullisimman ja sopivimman lainan.

Paljonko asuntolainan korko

Asuntolainan korko koostuu viitekorosta ja pankin marginaalista. Viitekorot, kuten Euribor, määrittelevät pankkien välisten lainojen koron. Pankin marginaali on lisäkorko, jonka pankki perii asiakkaaltaan. Paljonko asuntolainan korko on, riippuu näistä kahdesta tekijästä.

Asuntolaina Euribor

Euribor on yleisin viitekorko asuntolainoissa. Se määrittelee euroalueen pankkien välisen lainauskoron. Euribor-koron arvo vaihtelee markkinatilanteen mukaan. On myös muita viitekorkoja, kuten prime-korko tai kiinteä korko, mutta Euribor on yleisin valinta asuntolainassa.

Asuntolainan viitekorko

Asuntolainan viitekorko on koron perusta, johon pankin marginaali lisätään. Viitekorko voi olla esimerkiksi Euribor tai pankin oma prime-korko. Viitekoron valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se vaikuttaa asuntolainasi kokonaiskustannuksiin.

Kilpailuttamalla asuntolainasi Lainankilpailutus.com-palvelun avulla voit löytää itsellesi sopivimman asuntolainan ja korkotason eri pankkien tarjouksista.

Asuntolainan marginaali

Asuntolainan marginaali nyt

Asuntolainan marginaali on pankin perimä korko lainan nimelliskoron päälle. Se on yksi asuntolainan kustannusten tärkeä osa. Keskimääräinen asuntolainan marginaali vaihtelee pankeittain ja asiakaskohtaisesti.

Keskimääräinen asuntolainan marginaali

Keskimääräinen asuntolainan marginaali vaihtelee pankkien ja asiakkaiden välillä. Seuraavassa taulukossa on esimerkkejä eri pankkien keskimääräisistä marginaaleista:

Pankki Marginaali
Osuuspankki 0,60 %
Nordea 0,50 %
Danske Bank 0,50 %
S-Pankki 0,80 %

Huomaa, että nämä luvut ovat vain esimerkkejä, ja todellinen marginaali voi vaihdella asiakaskohtaisesti. Hyvä asuntolainan marginaali on muutamasta kymmenestä sadasosasta reiluun prosenttiin, riippuen asiakkaan tilanteesta ja pankin tarjouksesta.

Edullisimmat asuntolainat

Edullisimmat asuntolainat löytyvät vertailemalla eri pankkien marginaaleja ja ehtoja. Lainatarjoukset vaihtelevat henkilökohtaisesti, joten kannattaa pyytää tarjouksia useasta pankista. Usein pankit ovat valmiita neuvottelemaan marginaaleista, joten omaa neuvotteluvalmiutta kannattaa hyödyntää.

Vertailussa kannattaa myös ottaa huomioon muut asuntolainan kustannukset, kuten lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Nämä voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä. Selvittämällä oman lainatarpeesi ja kilpailuttamalla eri pankit löydät juuri sinulle sopivan asuntolainan.

Paras asuntolaina

Paras asuntolaina riippuu erilaisista tekijöistä, kuten omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi. Tässä osiossa käydään läpi erilaisia asuntolainoihin liittyviä tekijöitä, joiden avulla voit arvioida, mikä asuntolaina sopii sinulle parhaiten.

Vertaile asuntolainatarjouksia

Vertaa eri pankkien tarjoamia asuntolainatarjouksia ja huomioi niiden tarjoamat korot, laina-ajat ja muut ehdot. Pyydä lainatarjouksia useasta pankista, jotta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

  • Marginaali: Tarkista pankkien tarjoamat marginaalit ja kuinka ne vaikuttavat lainasi kokonaiskuluihin.
  • Viitekorko: Valitse viitekorko, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi. Esimerkiksi euribor-korot ovat yleisiä, mutta voit valita myös kiinteän koron.
  • Lainan korkokatto: Korkokatto suojaa sinua korkojen äkilliseltä nousulta. Selvitä, kuinka paljon korkokatto maksaa ja onko se sinulle edullinen vaihtoehto.

Mieti laina-aikaa

Pitkä laina-aika tarkoittaa, että maksat lainaasi takaisin pienemmissä kuukausierissä. Kuitenkin, pitkällä laina-ajalla myös korkokulut kasvavat. Toisaalta, lyhyt laina-aika tarkoittaa nopeampaa lainan takaisinmaksua mutta suurempia kuukausieriä. Mieti, mikä laina-aika on taloudelliseen tilanteeseesi sopiva.

Muista lisäkulut

Asuntolainaan liittyvät myös muut kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Vertaile pankkien tarjoamia ehtoja, jotta et maksa tarpeettomasti ylimääräisiä kuluja.

Huomioi myös, että tulet tarvitsemaan rahoituksen lainan lisäksi myös varainsiirtoveroon ja mahdolliseen asunnon remonttiin.

Lainan marginaali

Lainan marginaali tarkoittaa pankin perimää korkoa, joka lisätään viitekorkoon lainan kokonaiskoron laskemiseksi. Se on pankin voitto-osuus lainasta ja se perustuu pankin riskiarvioon lainanottajasta. Tässä osiossa kerromme, mikä on lainan marginaali ja miten se vaikuttaa asuntolainasi kokonaiskorkoon.

Lainan marginaali voi vaihdella eri pankeissa ja lainantarjoajissa, mutta yleensä se on sidottu seuraaviin tekijöihin:

  • Lainanottajan luottokelpoisuus
  • Lainan määrä ja laina-aika
  • Lainan tyyppi (esimerkiksi asuntolaina tai kulutusluotto)

On tärkeää huomata, että lainan marginaali voi vaihdella lainanantajan mukaan, joten on hyvä tutustua eri tarjouksiin ennen lainapäätöksen tekemistä. Lainan marginaalin lisäksi lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös:

  1. Viitekorko (esimerkiksi Euribor)
  2. Mahdolliset lainaan liittyvät palkkiot ja provisiot
  3. Lainan takaisinmaksuaika

Lainan marginaalin neuvottelu voi säästää sinulle merkittävästi rahaa lainan takaisinmaksun aikana. Esimerkiksi 0,5 prosenttiyksikön ero lainan marginaalissa voi johtaa tuhansien eurojen säästöihin pidemmällä aikavälillä. On siis tärkeää vertailla eri pankkien ja lainantarjoajien tarjouksia ja varmistua parhaasta mahdollisesta lainan marginaalista omalle lainalle.

Yhteenvetona, lainan marginaali on pankin perimä korko-osuus lainasta ja se vaikuttaa merkittävästi asuntolainan kokonaiskustannuksiin. On tärkeää ymmärtää, mikä on lainan marginaali ja miten se vaikuttaa lainan kokonaiskorkoon, jotta voit tehdä järkeviä päätöksiä lainan valinnassa ja neuvotteluissa. Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia ja pyri saamaan mahdollisimman edullinen lainan marginaali, jotta säästät rahaa lainan takaisinmaksun aikana.

Lainan korko ja marginaali

Asuntolainan korko koostuu kahdesta osasta: marginaalista ja viitekorosta. Marginaali on pankin perimä osuus lainan korosta ja viitekorko määritellään yleensä Euribor-korkoindeksin avulla. Yhdessä ne muodostavat kokonaiskoron, jonka maksat asuntolainastasi.

Marginaalin määrittelee pankki, ja se voi vaihdella asiakkaasta toiseen. Sen suuruuteen vaikuttavat muun muassa hakijan taloudellinen tilanne, laina-aika ja lainan määrä. Tällä hetkellä asuntolainan marginaalikorot voivat olla hyvinkin alhaisia, jopa alle prosentin. Eri pankkien marginaalit voivat kuitenkin vaihdella huomattavasti, joten kannattaa vertailla eri pankkien tarjouksia.

Viitekorko on sidottu Euribor-korkoindeksiin tai pankin sisäiseen prime-korkoon. Yleisimpiä viitekorkoja ovat 12 kuukauden Euribor ja 3 kuukauden Euribor. Viime vuosien aikana Euribor-korot ovat olleet historiallisen matalalla tasolla, ja monissa tapauksissa 12 kuukauden Euribor on ollut negatiivinen, mutta tällä hetkellä Euribor on ollut kovassa nousussa.

Asuntolainan korko on siis oleellinen osa lainan kokonaiskuluja. Sen vuoksi on tärkeää tarkastella sekä marginaalia että viitekorkoa ja pyrkiä neuvottelemaan itselleen edullisin kokonaiskorko. Muista kuitenkin huomioida myös lainan muut kustannukset, kuten lainanhoitomaksut ja mahdolliset palvelumaksut.