ASP-tili - Kilpailuta paras ASP-tili korko usean pankin kesken!

Lue vinkit ASP-tilin avaamiseen ja kilpailuttamiseen. Voit kilpailuttaa ASP-tilin usean pankin kesken.

Asuntolaina

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

ASP-tili

ASP-tili on asuntosäästöpalkkiotili, jonka tarkoituksena on auttaa ensiasunnon hankinnassa erityisesti nuorille ja ensiasunnon ostajille. Tämän tilin avulla saat paremman korko sekä mahdollisuuden saada valtion tukemia etuja, kuten ASP-lisälainan.

ASP-tilille tulee tehdä talletuksia vähintään 150 euroa ja enintään 4 500 euroa kahdeksan vuosineljänneksen ajan. Säästämiselle ei ole enimmäisaikaa, joten voit säästää rauhassa omaan tahtiisi. Voit avata yhteisen ASP-tilin myös avopuolison tai puolison kanssa, jolloin yhteinen ASP laina pariskunta voi olla suurempi.

Kun olet saavuttanut tarvittavan säästötavoitteen, voit hakea ASP-lainan, joka on valtion takaama ja korkotukilaina. Laina on mahdollista käyttää omakotitalon rakentamiseen, tai ASP-lainan voi siirtää toiseen pankkiin.

Voit käyttää erilaisia lainalaskureita arvioidaksesi kuinka paljon ASP-lainaa voit saada ja mikä olisi sinulle sopiva kuukausierä. ASP-lainaan liittyy usein myös lisäkorko, joka on pankin tarjoama ylimääräinen korko.

Eri pankkien vertailu voi auttaa löytämään parhaan ASP-tilin ja lainan tarjouksen juuri sinulle. Huomioi kuitenkin, että ehtojen noudattaminen on tärkeää saadaksesi kaikki ASP-järjestelmän edut.

Kun olet tietoinen kaikista ASP-tilin eduista ja ehdoista sekä eri pankkien tarjouksista, voit tehdä päätöksen, joka parhaiten palvelee omaa ensiasunnon hankintaasi.

ASP-tilin hyödyt

ASP-tilin korko

ASP-tilillä on verovapaa 1% korko säästöillesi. Lisäksi voit saada 2-4% lisäkoron, mikäli säästät jatkuvasti. Tämä tekee ASP-tilistä erityisen houkuttelevan säästämisen muodon ensiasunnon ostoa suunnittelevalle.

ASP-lisälaina

ASP-lainalla saat paitsi hyvät korot, myös joitain muita etuja. Yksi näistä on ASP-laina, jonka avulla voit saada ensiasuntolainaa jopa 90% asunnon hinnasta. ASP-laina on siis käytännössä ensiasunnon ostajalle suunnattu ensiasuntolaina, joka tarjoaa hyvät lainaehdot.

ASP-laina pariskunnalle

Jos olet säästänyt ASP-tilillesi kumppanisi kanssa, on mahdollista yhdistää kaksi ASP-tiliä säästöaikana tai viimeistään siinä vaiheessa, kun asunnon ostaminen on käsillä. Yhteinen asunto on kuitenkin mahdollista hankkia myös kahden erillisen ASP-tilin voimin. Lainat voivat olla yhteiset tai kummankin erilliset.

ASP Lainalaskuri

ASP-lainalaskuri auttaa sinua näkemään, miten paljon lainaa voit saada ASP-tilisi perusteella. Tässä laskurissa voit syöttää säästettyjen varojen määrän, ja laskuri näyttää, miten suuren ensiasuntolainan voit saada.

ASP-korkotukilaina

Yksi ASP-tilin eduista on valtion antama korkotuki, joka kestää kymmenen vuoden ajan. Korkotuen avulla asuntolainasi korko pysyy maltillisena, mikä helpottaa taloushallintaasi ensiasunnon ostajan roolissa.

ASP-tili ja omakotitalo

ASP-tilin avulla voit hankkia niin kerrostalo-, rivitalo- kuin omakotitaloasuntojakin. Tärkeintä on, että asunnon hankintahinta on enintään ASP-lainan enimmäismäärä ja että asunto täyttää ensiasunnon vaatimukset.

ASP-tilin rajoitukset

ASP-tilin maksimitalletus

ASP-tilille voi tallettaa enintään 4 500 euroa kalenterivuosineljänneksessä. Tämä tarkoittaa, että voit säästää vähintään 150 euroa ja enintään 4 500 euroa ASP-tilille joka kolmen kuukauden ajanjakso 1. On tärkeää pysyä näiden rajojen sisällä, jotta et menetä tilin etuja.

ASP-lainan siirto

Voit siirtää ASP-tilin yhdestä rahalaitoksesta toiseen talletusaikana. Tämä on mahdollista tehdä missä tahansa vaiheessa ennen lainan ottamista. ASP-tilin tulee olla siirrettynä uuteen rahalaitokseen kaupantekohetkellä 2. Rahalaitoksen kanssa kannattaa keskustella tarkemmin siirron yksityiskohdista ja aikataulusta.

Kuinka kauan ASP-tilille voi säästää?

ASP-tilin avulla on tarkoitus säästää vähintään kahdeksan kalenterivuosineljännestä eli kahden vuoden ajan. Tässä ajassa tulee tehdä vähintään kuusi talletusta, mutta ei ole määritelty enimmäisaikaa, kuinka kauan voit jatkaa säästämistä 3. Voit myös pitää tauon ASP-säästämisestä tarpeen vaatiessa.

ASP-tili avopuolison kanssa

Jos olet hankkimassa asuntoa avopuolison kanssa, molemmilla on mahdollista käyttää omat ASP-tilinsä asuntokauppaan. Tällöin korkotukilainaa voi saada 50 prosenttia enemmän, ja maksuttoman valtiontakauksen enimmäismäärä nousee 60 000 euroon (aiemmin 50 000 euroa) 5. Tämä parantaa yhteisen asunnon rahoituksen ehtoja ja kannustaa molempia osapuolia hyödyntämään ASP-tilin etuja.

Kilpailuta ASP-laina usean pankin kesken

Kilpailuttaminen on avain löytää parhaat mahdolliset lainaehdot. Lainankilpailutus.com -palvelun avulla voit kilpailuttaa ASP-lainan usean pankin kesken. Palvelun käyttö on helppoa ja nopeaa, antaa sinulle paremman käsityksen eri pankkien tarjoamista ehdoista ja auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen.

Voit kilpailuttaa ASP-lainaa aina jopa 500 000 € asti, ja laina-aika voi vaihdella 1 – 30 vuoden välillä. Joten, riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset tai kuinka kauan haluat lainan kestää, palvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden löytää sopivimman ratkaisun.

Lainankilpailutus.com -palvelun kautta saat useita tarjouksia eri pankeilta, mikä tekee vertailusta helpompaa. Luettelo tarjouksista sisältää yleensä korot, maksuajat, lyhennysvapaat kuukaudet ja mahdolliset määräaikaiset tarjoukset. Tämä tieto antaa sinulle mahdollisuuden punnita eri vaihtoehtoja ja valita laina, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Muista, että kilpailuttamalla ASP-lainan säästät aikaa ja rahaa. Eri pankkien tarjoukset voivat vaihdella huomattavasti, ja löytämällä parhaan mahdollisen lainan säästät merkittävästi koroissa ja muissa kuluissa.

Aloita siis ASP-lainasi kilpailuttaminen jo tänään, ja hyödynnä Lainankilpailutus.com -palvelua löytääksesi parhaat lainaehdot juuri sinulle.