Asuntolainan ehdot - Kilpailuta asuntolainaa asuntolainahakemuksella!

Asuntolainan ehdot kannattaa kilpailuttaa. Hae ja kilpailuta asuntolainaa asuntolainahakemuksella usean pankin kesken.

Asuntolaina

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Asuntolainahakemus kannattaa kilpailuttaa

Asuntolainan hakeminen on merkittävä taloudellinen päätös, jonka myötä voit hankkia unelmasi kodin. Onkin tärkeää, että tutkit huolellisesti asuntolainan ehdot ja kilpailutat lainan.

Asuntolainan ehdot

Asuntolainan ehdot vaihtelevat pankista toiseen, joten on hyvä vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ennen lopullista päätöstä. Lainankilpailutus.com -palvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainaa usean pankin kesken, jopa 500 000 € 1 – 30 vuoden laina-ajalla. Palvelu on helppokäyttöinen ja auttaa sinut nopeasti alkuun asuntolainahakemuksen tekemisessä.

Seuraavassa on muutamia tärkeitä seikkoja, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon asuntolainaa kilpailuttaessa:

 1. Korko: Vertaile eri pankkien tarjoamia korkoja. Huomioi sekä viitekorko että pankin marginaali sekä mahdolliset korkokaton ja korkoputken vaikutukset.
 2. Laina-aika: Mieti huolella, millainen lainan takaisinmaksuaika sopii sinulle ja kuinka pitkään aiot asua kohteessa. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausittaisia maksueriä, mutta säästää koroissa pidemmällä aikavälillä.
 3. Lainanhoitokulut: Tarkista pankin perimät lainanhoitokulut ja muut kulut, kuten toimitus- ja tilinhoitomaksut.
 4. Lyhennysvapaat kuukaudet: Tutustu lainantarjoajan tarjoamiin lyhennysvapaan kuukausien mahdollisuuksiin, jotka voivat antaa joustoa takaisinmaksussa.
 5. Asiakasedut: Selvitä, tarjoaako pankki asiakasedun, jonka avulla voit saada alennusta lainan korosta tai hoitokuluista.

Muista, että kilpailuttamalla asuntolainan saat parhaat mahdolliset ehdot ja säästät merkittävästi rahaa pitkällä tähtäimellä. Lainankilpailutus.com -palvelu voi auttaa sinua tässä prosessissa ja tuoda kattavasti esille eri pankkien tarjoamat ehdot, jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun.

Hae asuntolainaa Lainankilpailutus.comin avulla

Lainankilpailutus.com -palvelun avulla voit hakea asuntolainaa helposti ja vaivattomasti. Palvelu mahdollistaa asuntolainan kilpailuttamisen usean pankin kesken, joten voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Voit kilpailuttaa asuntolainaa jopa 500 000 € 1 – 30 vuoden laina-ajalla.

Hakemusprosessi

Hakemusprosessi on yksinkertainen ja nopea. Aloita täyttämällä lainahakemus Lainankilpailutus.com -sivustolla. Muutamalla klikkauksella voit kilpailuttaa asuntolainasi usean pankin kesken. Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä rauhassa kotona ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Hakemusprosessi on täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään.

Tarvittavat asiakirjat

Asuntolainahakemuksen tekemiseen tarvitset seuraavat asiakirjat:

 1. Henkilötodistus (passi tai henkilökortti)
 2. Tilinpäätöstiedot viimeiseltä kahdelta vuodelta (esim. palkkatodistukset)
 3. Verotuspäätös- ja veroilmoitusote
 4. Nykyisten lainojen tiedot (jos sellaisia on)
 5. Asunnon osto- tai rakennussopimus (jos sellainen on tehty)

Muista, että lainanantajat saattavat vaatia lisäasiakirjoja hakuprosessin aikana. Onkin hyvä varautua toimittamaan tarvittaessa lisätietoja.

Nyt voit säästää aikaa ja vaivaa hankkimalla asuntolainaa Lainankilpailutus.com -palvelun avulla. Kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa, ja voit valita parhaan lainatarjouksen itsellesi sopivalla laina-ajalla.

Asuntolainan määrä – Kuinka paljon voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, säästöistäsi, muista lainoistasi ja takaajista. Tässä osiossa käsitellään, kuinka paljon voit saada asuntolainaa ja mitkä tekijät vaikuttavat lainan määrään.

Ensimmäinen askel asuntolainan määrän selvittämisessä on laskea käytettävissä olevat tulot ja menot. Tähän sisältyy palkka, eläke, vuokratulot tai muut tulonlähteet, vähennettynä kaikista menoista, kuten elinkustannuksista ja muista veloista.

Seuraavassa taulukossa on esimerkkejä siitä, miten voit laskea käytettävissä olevat tulot ja menot:

Tulot Menot
Palkka Vuokra
Eläke Lainanlyhennykset
Vuokratulot Vakuutukset
Muut tulot Elinkustannukset

Kun olet laskenut käytettävissä olevat tulot ja menot, voit arvioida asuntolainan määrän. Yleinen suositus on, että asuntolainan kuukausierä ei saisi ylittää 30-40% käytettävissä olevista tuloista, ja lainan määrä ei saisi olla yli 4-5 kertaa vuositulojen määrää. Esimerkiksi, jos vuositulot ovat 50 000 euroa, asuntolainan määrä voi olla enintään 200 000 – 250 000 euroa.

Huomioi myös, että asuntolainan määrään vaikuttavat omat säästöt ja muut lainat. Usein pankeille voi olla edellytys, että sinulla on vähintään 10-20% asunnon hinnasta säästöissä ennen kuin ne myöntävät lainaa. Lisäksi muut lainat, kuten opintolainat tai kulutusluotot, voivat vaikuttaa asuntolainan määrään.

Lopulta, voit pyytää lainatarjouksen useammasta pankista saadaksesi parhaat mahdolliset asuntolainan ehdot. Pankki tarkistaa luottotietosi ja arvioi asiakassuhteesi perusteella, kuinka suurta lainaa se on valmis myöntämään ja millä korolla. Muista vertailla eri pankkien tarjouksia ja neuvotella parhaista ehdoista ennen lainasopimuksen tekemistä.

Asuntolainatarjous – Kannattaako ensimmäistä asuntolainatarjousta hyväksyä?

Asunnon ostaminen on suuri taloudellinen päätös, ja asuntolainan hakeminen on tärkeä osa tätä prosessia. On tärkeää, että vertailet eri asuntolainatarjouksia, jotta löydät parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Asuntolainarjousten vertailu

Kun olet hakemassa asuntolainaa, voi olla houkuttelevaa hyväksyä heti ensimmäinen saamasi tarjous. Kuitenkin kannattaa muistaa, että ensimmäinen tarjous ei välttämättä ole paras mahdollinen. Vertailemalla eri tarjouksia voit löytää paremman koron tai joustavammat lainaehdot.

Tässä muutamia seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vertaillessasi asuntolainatarjouksia:

 1. Korko
 2. Laina-aika
 3. Lyhennystapa (esim. annuiteetti/tasaerä)
 4. Lainan joustavuus (esim. lyhennysvapaa)

Useimmat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainalaskureita, joiden avulla voit helposti vertailla eri tarjouksia ja nähdä, miten eri lainaehdot vaikuttavat kuukausittaiseen maksuun.

Asuntolainatarjouksen hyväksyminen

Kun olet vertaillut eri asuntolainatarjouksia ja valinnut parhaiten omaan tilanteeseesi sopivan tarjouksen, voit hyväksyä sen. Muista kuitenkin vielä ennen hyväksymistä tarkistaa, että kaikki lainaehtoihin liittyvät asiat ovat sinulle selvät ja että olet valmis sitoutumaan niihin.

Luota omaan harkintaasi ja älä pelkästään hyväksy ensimmäistä saamaasi lainatarjousta. Vertailutyön tekeminen etukäteen palkitsee sinut lopulta paremmalla ja omiin tarpeisiisi sopivammalla lainalla.

Kun olet löytänyt juuri oikean asuntolainan omiin tarpeisiisi, voit hyvillä mielin edetä asunnon hankintaprosessissa kohti unelma-asuntoasi.