Lainan siirto toiseen pankkiin - Siirrä opintolaina, asuntolaina tai yhdistä lainat!

Lainan siirto toiseen pankkiin on hyvin yleistä. Voit siirtää esimerkiksi opintolainaa, asuntolainaa tai yhdistellä useita lainoja. Lue vinkit lainan siirtoon alhaalta.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Lainan siirto toiseen pankkiin

Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa sitä, että siirrät nykyisen lainasi yhdestä pankista toiseen. On erilaisia syitä, miksi haluaisit tehdä tämän. Esimerkiksi, sinulla voi olla useita lainoja, joita haluaisit yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi tai saatat löytää paremman korkotarjouksen toisesta pankista.

Siirtoaika

Lainan siirron kesto voi vaihdella riippuen pankista ja lainan tyypistä. Yleensä siirtoaika kestää noin 2-4 viikkoa. Tämä aika on tarpeen, jotta pankit voivat käsitellä asiakirjat ja muut vaatimukset. On tärkeää olla kärsivällinen ja varautua mahdollisiin viiveisiin siirron aikana.

Kustannukset

Lainan siirtoon liittyy usein erilaisia kustannuksia. Tässä on joitain esimerkkejä kustannuksista, joita saatat kohdata:

 • Käsittelymaksu: pankit saattavat periä käsittelymaksun lainan siirrosta. Maksun suuruus vaihtelee pankkien välillä.
 • Lainan järjestelykustannukset: joissakin tapauksissa saatat joutua maksamaan järjestelykustannuksia uudelle pankille, jos haluat siirtää lainasi.

Sinun kannattaa vertailla eri pankkien tarjouksia ja kustannuksia, jotta voit tehdä parhaan päätöksen lainasi siirtoon liittyen.

Edut ja Haitat

Lainan siirtämisellä toiseen pankkiin on sekä etuja että haittoja. Tässä on joitakin niistä:

Edut:

 1. Parempi korko: voit saada alhaisemman korkotarjouksen toisessa pankissa, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
 2. Lainojen yhdistäminen: jos sinulla on useita lainoja, voit yhdistää ne yhdeksi lainaksi uudessa pankissa. Tämä voi helpottaa lainan hallinnointia ja vähentää kustannuksia.
 3. Paremmat lainaehdot: saatat löytää pankin, joka tarjoaa parempia ehtoja lainallesi, kuten joustavampia maksuaikoja tai muita etuja.

Haitat:

 1. Kustannukset: siirtoon liittyvät kustannukset voivat olla suuret ja lisätä lainan kokonaiskustannuksia.
 2. Aikaa vievä prosessi: siirto vaatii aikaa ja vaivaa, ja voit kohdata viiveitä prosessin aikana.
 3. Uusien ehtojen oppiminen: sinun on perehdyttävä uuden pankin ehtoihin ja sääntöihin lainasi siirron jälkeen.

Lainan siirto toiseen pankkiin voi olla hyvä ratkaisu tietyissä tilanteissa, mutta sinun tulisi huolellisesti punnita sen hyödyt ja haitat ennen päätöksen tekemistä.

Opintolainan siirto toiseen pankkiin

Opintolainan siirto toiseen pankkiin voi olla hyödyllistä monista syistä. Esimerkiksi, saatat haluta parempia korkoja tai palveluita, jotka nykyinen pankkisi ei tarjoa. Tässä osiossa käsitellään opintolainan siirtämisprosessia ja miten voit toteuttaa sen.

Ensimmäinen vaihe lainan siirtämisessä on ottaa yhteyttä uuteen pankkiisi ja kysyä heiltä, miten he voivat auttaa sinua lainan siirrossa. Useimmat pankit ovat valmiita auttamaan sinua prosessissa, ja he voivat antaa sinulle tarkat ohjeet siitä, miten toimia. Tämän jälkeen on tärkeää vertailla eri pankkien tarjouksia ja ehtoja, jotta löydät parhaan vaihtoehdon itsellesi.

Pankkien välillä voi olla eroja, esimerkiksi siirtokuluissa ja koroissa. Yleensä lainan siirtoon liittyy jonkin verran kuluja, joista sinun tulee olla tietoinen. Jotkut pankit saattavat tarjota korottomia ja kuluttomia siirtokausia, joiden aikana voit maksaa takaisin lainaasi ilman korkokustannuksia. On hyvä idea selvittää kaikki nämä tiedot ennen kuin teet päätöksen siirtää lainasi.

Kun olet päättänyt siirtää opintolainasi toiseen pankkiin, sinun tulee täyttää pankin vaatimat asiakirjat ja allekirjoittaa uusi lainasopimus. Tämä voi sisältää mm. henkilötietojasi, opintolainaasi koskevia tietoja sekä suostumuksesi luottotietojen tarkistamiseen. Pankkisi neuvoo sinua tässä prosessissa ja kertoo, mitä dokumentteja tarvitset.

Kun kaikki tarvittavat asiakirjat on toimitettu ja uusi lainasopimus on allekirjoitettu, pankki käsittelee siirtopyyntösi. Tässä vaiheessa nykyinen pankkisi saa tiedon siirtopyynnöstä. Lainan siirto voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja riippuen pankkien välisistä käytännöistä.

Muista seurata lainasi tilannetta ja pitää yhteyttä molempiin pankkeihin siirtoprosessin aikana. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki sujuu suunnitellusti, ja jos ilmenee ongelmia, voit puuttua niihin mahdollisimman nopeasti.

Asuntolainan siirto toiseen pankkiin

Asuntolainan siirto toiseen pankkiin voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, jos haluat saada paremman lainatarjouksen tai vaihtaa pankkipalveluntarjoajaa. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka lainasiirto tehdään ja mitä asioita sinun tulee ottaa huomioon ennen siirtoa.

Ensimmäinen askel lainan siirrossa on vertailla eri pankkien tarjouksia. Vertaa korot, asiakaspalvelu ja muut lisäpalvelut pankkien välillä. Voit käyttää tähän apuna erilaisia lainavertailusivustoja, joiden avulla saat nopeasti käsityksen siitä, mitkä pankit tarjoavat parhaat ehdot lainallesi. Muista, että lainan siirrossa voi olla kuluja, joten vertaile myös niitä.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan pankin, ota yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa ja pyydä lainatarjous. Tarjouksen pyytämisessä auttaa, jos sinulla on jo valmiiksi tiedossa

 • nykyisen lainan määrä
 • jäljellä oleva laina-aika
 • nykyinen korko

Pankki voi vaatia sulta myös seuraavat tiedot:

 1. käytettävissä olevat tulot
 2. menot (esimerkiksi asumiskustannukset)
 3. muut velat

Kun saat tarjouksen uudelta pankilta, vertaa sitä nykyiseen lainaasi. Muistathan huomioida myös siirtokulut arvioinnissasi. Jos olet tyytyväinen tarjottuun lainaan, voit hyväksyä sen ja allekirjoittaa sopimuksen uuden pankin kanssa.

Lopuksi, muista ilmoittaa nykyiselle pankillesi lainan siirrosta. He tekevät tarvittavat järjestelyt, jotta lainasi siirtyy uuteen pankkiin. Siirron jälkeen sinun tulee hoitaa asuntolainasi maksut uuden pankin kautta.

Lainan siirto toiseen pankkiin voi olla hyödyllistä, jos saat paremmat lainaehdot tai haluat vaihtaa pankkiasi. Käytä aikaa tarjousten vertailuun ja punnitse hyödyt ja kustannukset ennen päätöksen tekemistä.

Kilpailuta laina ennen siirtoa Lainankilpailutus.comin avulla

Kilpailuta lainasi Lainankilpailutus.comin avulla ja löydä edullisin vaihtoehto lainan siirtoa varten. Voit kilpailuttaa 1000 € – 60 000 € lainaa yksin tai yhteishakijan kanssa 1 – 15 vuoden laina-ajalla.

Saat luottopäätöksen heti ja lainaa tilille jopa samana päivänä, mutta viimeistään muutaman päivän sisällä. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4% – 20 % välillä, joten on tärkeää vertailla eri tarjouksia löytääksesi parhaan vaihtoehdon omaan tilanteeseesi.

Kun olet kilpailuttanut lainasi, voit valita parhaan tarjouksen ja siirtää lainasi toiseen pankkiin. Lainan siirto toiseen pankkiin voi auttaa sinua säästämään kuluissa ja koroissa sekä helpottamaan lainan hallinnointia.

Kilpailuttaminen Siirto
Vertaile lainaehtoja ja korkoja Löydä edullisin tarjous
Saat useita tarjouksia eri pankeilta Valitse sopivin laina ja pankki

Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään. Voit rauhassa tutustua eri tarjouksiin ja päättää, haluatko tehdä lainasiirron vai et. Lainankilpailutus.comin avulla voit tehdä vertailun helposti ja nopeasti, jolloin voit keskittyä tarjousten vertailuun ja parhaan vaihtoehdon löytämiseen.